Çiğ köfteci, maliyeti artınca marulu dükkanda yetiştirmeye başladı

miRBey

Aktif Üye
Çiğ köfteci, maliyeti artınca marulu dükkanda yetiştirmeye başladı
Sinop’un Gelincik Mahallesi’nde işletme sahibi Ümit Almış, dükkanına alışılagelmişin haricinde marul yetiştirme sistemi kurdu. Birinci görüşte dekor zannedilen marullar, müşterilerin büyük ilgisini çekiyor. Sistemi kendi imkanlarıyla hayata geçiren işletme sahibi Ümit Almış, marulların olağanda topraktan alması gereken bütün besinleri su ile aldığını söylemiş oldu. Almış, “bu biçimde bir şeyi yapmamdaki en büyük etken artan maliyetler. Daha ucuza nasıl elde edebilirim diye araştırmalar yaptım. sonrasındasında bu sistemle tanıştım. Birinci başta konutumda bir denemek için sistem kurdum. çabucak sonrasında bunu iş yerime kurmaya karar verdim. Her şeyini kendim yaptım. Kapalı bir sistem. Yani şebekeye bağlı bir sistem değil. O istikametten epey düzgün. Su masrafı o kadar da epey değil. Buharlaşmayla bir su sarfiyatı oluyor. Onun dışında besinin kendine çektiği su masrafı oluyor. O yüzden sulu bir sistem olduğu için fazla bir su masrafı olan sistem değil. Besin kıymetine gelince topraktaki besinlerin birebirini suyun içine ekleyerek besinin almasını sağlıyoruz” dedi.

‘Senede yaklaşık 7-8 kez hasat alınabiliyor’

Birinci hasat için gün saydığını tabir eden Ümit Almış, “Yazın 30-35 günlük müddette hasat alabiliyorsun. Kış müddetinde bu 55 güne kadar çıkabiliyor. Senede yaklaşık 7-8 kere hasat alınabiliyor. Bakımı toprağa nazaran güç. Kıymetlerini günlük takip etmek gerekiyor. Hatta günde bunun 2-3 kere denetiminin yapmak gerekiyor. Yoksa ister istemez esere ziyan verebiliyor” diye konuştu.

‘Müşteriler dekor sanıyor’

Müşterilerin birinci başta gördüklerinde dekor zannettiklerini belirten Almış, “Müşteriler gördüklerinde şaşırıyorlar. Birinci gördüklerinde dekor sanıyorlar. Gerçek olduğunu anlayınca epeyce beğendiklerini tabir ediyorlar. Buradan alıp biz de yiyebilecek miyiz üzere sohbetlerimiz oluyor” formunda konuştu.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.