Fatih Terim’in kızı Buse Terim’e 3 yıl mahpus istemiyle dava

miRBey

Aktif Üye
Fatih Terim’in kızı Buse Terim’e 3 yıl mahpus istemiyle dava
Buse Terim, markasını 2013 yılında tescil ettirdi. İş insanı İbrahim Salman, bir süre evvel Terim’in kendisine ilişkin olan logoyu kullanarak tanıtım yapmaya başladığı tezinde bulundu.


Sabah’tan Dilek Yaman Demir’in haberine nazaran Salman, kendisine ilişkin markasını müsaadesiz kullanarak haksız rekabet oluşturduğu teziyle Buse Terim hakkında kabahat duyurusunda bulundu. Terim ise savları reddederek tespit davası açtı.


Geçtiğimiz günlerde olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Savcılık yürütülen soruşturma sonunda Buse Terim hakkında, marka hakkını ihlal kabahatinden dava açtı.


İddianamede, Salman’ın sahibi olduğu firmanın internet sitelerinde ve toplumsal medya hesabında müştekiye ilişkin markanın müsaade almaksızın ticari gayeli marka hakkını ihlal kabahatinin ögelerini oluşturduğu tabir edildi. 3 yıla kadar mahpus cezası istenen Terim, ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.


“İDDİALAR GERÇEĞE MUHALİF VE BERBAT NİYETLİ”


İbrahim Salman’ın savlarının gerçeğe ters ve makûs niyetli olduğunu belirten Buse Terim Bahçekapılı sözünde şunları söylemiş oldu:


“Ben, ‘Shop’ ibaresini markasal olarak kullanmıyorum. Tarafıma ilişkin markamın tescilli simgesi olan B işareti, bu markaya ilişkin satış mecrası olan internet sitesinde ‘B’nin devamına, İngilizcede mağaza manasına gelen shop sözü eklenerek kullanılmaktadır. İnternette faaliyet gösteren ve online satış yapan yüzbinlerce sitede alışveriş için online satış hedefiyle shop ibaresi kullanılmaktadır.”

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.