hanımın midesinden 1.5 kilo saç yumağı çıktı: ’32 yıllık cerrahım, bu biçimdesini görmedim’

miRBey

Aktif Üye
hanımın midesinden 1.5 kilo saç yumağı çıktı: ’32 yıllık cerrahım, bu biçimdesini görmedim’
Siirt’te yaşayan 24 yaşındaki bayan, son iki ayda 15 kilo vermesi ve karın ağrısı şikayeti üzerine özel bir hastaneye başvurdu.

Hastanenin Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Murat Özmen yaptığı endoskopi kararı hastanın midesinde bir kitleye rastladı.

Süreçlerin akabinde ameliyata alınan hastanın midesinden 1.5 kilogram saç teli yumağı bir saat 15 dakikalık ameliyatla alındı.

“Ben 32 yıllık cerrahım. Daha evvel bu tıp olaylarla karşılaştım ancak bu kadar büyüğünü görmemiştim” diyen Özmen, saç teli yemenin bir cins hastalık olduğunu belirterek uzun yıllar yendiğinde bunun taşlaşabildiğini anlattı.

Taşlaşmış hale gelen saç kılı yumağını endoskopi formülüyle çıkarma yahut ilaçla eritme bahtı olmadığını belirten Özmen şunları söylemiş oldu:

“Tüm mideyi ve on iki parmak bağırsağının tamamını kaplayan taşlaşmış bir kitleydi. Ameliyatta total olarak çıkardık. Şu an hastamız şifaya kavuştu. Genel durumu çok yeterli. İnşallah iki gün ortasında hastayı taburcu edeceğiz.”

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.