‘Apple, çip badiresi niçiniyle yıl sonuna kadar iPhone 13 üretim amacına ulaşamayabilir’

miRBey

Aktif Üye
‘Apple, çip badiresi niçiniyle yıl sonuna kadar iPhone 13 üretim amacına ulaşamayabilir’
Apple‘ın yıl sonuna kadar 90 milyon iPhone 13 model aygıt üretmeyi planladığı, lakin bu maksada çip sorunu niçiniyle ulaşılamayabileceği belirtildi.


Bloomberg News’te yer alan habere göre mevzuya aşina kaynaklar, firmanın çip tedarikçileri Broadcom ve Texas Instruments’ın gereken talebi karşılayamaması niçiniyle 80 milyon aygıtla yetinmek zorunda kalacağını söylemiş oldu.


Apple, geçen ay meblağları 700 dolardan başlayan iPhone 13 Küçük ve 1100 dolar fiyatındaki iPhone 13 Pro Max dahil olmak üzere 4 yeni modelini duyurmuştu.


Talep global bazda ağır


Wedbush analisti Dan Ives, aygıtlara yönelik bilhassa Çin ve ABD’de ağır bir talebin olduğunu vurgulayarak, talebin global bazda da fazla olduğunu kestirim ettiklerini belirtti.


Ives, talebin bu süratte seyretmesi durumunda 5 milyondan fazla iPhone 13 aygıtın üretilmesi gerekeceği ve bunun karşılanmasının sıkıntı olduğunu lisana getirdi.


Apple’ın CEO’su Tim Cook, temmuz ayı sonlarında, tedarik probleminin son çeyrekte evvelki 3 ayda olduğundan daha büyük bir tesire sahip olacağı konusunda ikazda bulunmuştu.


Öbür yandan çip ıstırabının yalnızca Apple’ı etkilemediği, daldaki öteki firmaların da beklenenden hayli daha yüksek talep olan niçiniyle birebir sorunu yaşadığı söz ediliyor.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.