Babası tarafınca dövüldüğü argüman edilen bebeğin vefat sebebi hastalık çıktı

miRBey

Aktif Üye
Babası tarafınca dövüldüğü argüman edilen bebeğin vefat sebebi hastalık çıktı
Antalya’da babası tarafınca dövüldüğü için öldüğü öne sürülen bebeğin asıl vefat niçininin tanısı konulamayan bir hastalık olduğu belirlendi.


Serik ilçesi Orta Mahalle 1071 Sokak’taki bir apartman dairesinde 16 Kasım 2021 tarihinde meydana gelen hadisede, Beyza Topçu ile uzun vakittir bir arada yaşadığı Mustafa G. içinde kira parası yüzünden tartışma çıktı.


İddiaya göre, tartışmada Mustafa G. evvel Beyza Topçu’yu akabinde gürültüye uyanan 3 aylık kızı Elif Ada Topçu’yu dövdü. Çocuğunun hareketsiz olduğunu fark eden anne durumu akrabalarına ve 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirdi.


İlk müdahalesi meskende yapılan bebek, hastaneye kaldırıldığı sırada ömrünü kaybetti. Beyza Topçu, polis merkezine giderek baba Mustafa G.’den şikayetçi oldu. Gözaltına alınan Mustafa G., sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Cezaevinde asılı biçimde meyyit bulundu


Antalya E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan Mustafa G., 18 Kasım 2021 tarihinde koğuşuna giren nazaranvliler tarafınca çarşafla ranzaya asılı biçimde bulundu. Yapılan incelemede Mustafa G.’nin ömrünü kaybettiği belirlendi.


‘Uyandığımda hareketsiz yatıyordu’


Anne Beyza Topçu ise Mustafa G.’nin kendisini ve bebeğini dövdüğünü argüman etmişti. Topçu, şunları söylemişti:


“Normalde beni darp ediyordu. daha sonrasında bizim seslerimize çocuk uyandı. Dönüp sonunu ondan çıkardı. Başına vurdu. Kaşında çizik oldu. Morluk falan yoktu. Ben hastaneye götüremedim işe gideceğim için. daha sonra uyandığım vakit morluk vardı. Akşam da karakola giderek şikayette bulundum. Darp raporu aldım. Tabipler bebeği beyin cerrahisine yönlendirdi. Meskene geri geldik. 02.30 üzere yatırdım bebeğimi. Sabah uyandığım vakit hareketsiz öylece yatıyordu. Burnundan köpükler gelmişti. Gözleri açıktı. daha sonra yeniden hastaneye getirdim.”


Tanısı konulamaya bir hastalıktan dolayı vefat etti


Otopsi kararına göre, tanısı konulamayan bir hastalık kararı ölmüş
Minik Elif’in vefat sebebi ise çıkan otopsi sonunda belirli oldu.

Raporda, yapılan dış muayenede tespit edilen lezyonların lokalizasyonu ve yük itibariyle ile mevt meydana getirilebilecek nitelikte olmadığı, iç muayenede kafatasında kırık, baş içi kanama, beyin kanaması, beyin doku harabiyeti, iç organ ve büyük damar faydalanması tanım edilmediği dikkate alındığında; bebeğin travmatik etkiyle öldüğünün tıbbi kanıtları ile zehirlenerek öldüğünün tıbbi kanıtları bulunmadığı açıklandı.

bir daha raporda bebeğin vefatının otopside tanısı konulamayan hastalık kararı meydana geldiği oy birliği ile kabul edildi.


‘Cani baba telaffuzlarına dayanamadı’


Mustafa G.’nin avukatı İbrahim Şahin otopsi kararınun yer aldığı raporu gazetecilerle paylaştı. Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, cezaevinde intihar eden müvekkilinin iftiralara uğradığını ve 3 aylık bebeğin canice öldürüldüğünden dolayı tutuklandığını söylemiş oldu.

Karşı tarafın ulusal basına çıkarak iftiralarına devam ettiğini ve babanın ‘cani baba‘ telaffuzlarına dayanamayarak hayatına son verdiğini savunan Şahin, “Bu iftiralar kararı müvekkil cezaevinde şiddete maruz kalmış, uğradığı şiddet ve cani baba telaffuzlarına daha fazla dayanamayarak cezaevinde hayatına son vermiştir. Beyza Işık isimli şahıs attığı iftiralar kararı bir nevi müvekkilin vefatına niçiniyet vermiştir” dedi.


‘Bebek 9 saat aç bırakıldı’ iddiası


Beyza Nur
’un 3 aylık bebeğin 9 saat aç bırakıldığı argümanına da değinen Şahin, “Kendi tabirlerinde gece saat 02.00 sırlarında çocuğu uyuttuğunu, gece boyunca çocuk ağlamadığı için kendisinin de sabah saat 11.00’de uyandığını söylemiştir. 3 aylık bir bebeğin 9 saat aç bırakılması bebeğin açlıktan ölmüş olabileceği sorularını akla getirmektedir. Tıbben bakıldığında da 3 aylık bir bebeğin 9 saat aç bırakılması mümkün değildir” dedi.


Ayrıca haricen yaptıkları araştırmalara nazaran anne tarafınca bebeğe civanperçemi isimli bir bitki çayı içirildiğini öğrendiklerini söyleyen Şahin, “Tüm bunların soruşturulması ismine şu an belgede en büyük kuşkulu olan Beyza Işık isimli şahıstan şikayetçi olarak savcılığa şikayet dilekçemizi sunduk. Gerekli araştırmaların yapılacağı kanısındayız. Umarız adalet yerini bulur” diye konuştu.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.