Beşiktaş’tan yerli operasyonu! Amaçta 2 ulusal yıldız var…

Efendy

Aktif Üye
Beşiktaş Teknik Yöneticisi Şenol Güneş, misyona gelir gelmez kadronun savunma sınırındaki sorunlardan dolayı idareden transfer talebinde bulunmuştu. Güneş’in, savunma mahareti ek stoper ve sağ bek talebi dol daha sonrasında kulübün yabancı kotasının u olması sebebiyle, yerli isimler üzerine ağırlaşan idare, 2 ismi maksat olarak belirledi. İşte ayrıntılar…

Caner Erkin liste dışı

Masuaku’nun sakatlığı ve performans düşüklüğü sebebiyle savunmanın soluna alternatif arayan Beşiktaş’ta Caner Erkin tezleri gündeme geldi. Karagümrük’le olan kontratını fesheden oyuncu maliyeti ve yerli kontenjanı sebebiyle gündemetaşınsa da bu söylenti Beşiktaş taraftarının genelinin reaksiyonuna yol açtı. Lakin hususla ilgili olarak bilgilendirmede bulunan Siyah-Beyazlı yöneticilerin, Caner’in transfer planlamalarında yer almadığını net bir biçimde lisana getirdiği öğrenildi.




Ön liberoya Nampalys Mendy

Beşiktaş, Atiba’nın ilerleyen yaşı, Josef’in bu dönem beklentilerin altında kalması niçiniyle ön liberoya destek yapmak istiyor. Bu doğrultuda gündeme gelen son isim Nampalys Mendy oldu. Leicester City ile kontratı bitecek olan 30 yaşındaki Senegalli ön libero için teklif hazırlığı başladı. Ülkesi ile Dünya Kupası’nda ter döken Mendy ile turnuva daha sonrası birinci temasın kurulması planlanıyor.


Saiss teklifine jet ret!

Kara Kartal’ın deneyimli stoperi Romain Saiss, Fas Ulusal Takımı’yla Dünya Kupası küme kademelerinde ortaya koyduğu başarılı performansla büyük beğeni kazanmıştı. Bu gelişme daha sonrasında biroldukca kulübün, menajerler aracılığıyla nabız yoklamaya başladığı tecrübeli oyuncu için kulübe bir Fransız takımından 3 milyon Euro’luk teklif geldiği ortaya çıktı. Fakat Beşiktaş İdaresi’nin bu öneriyi değerlendirmeye bile almadan reddettiği kaydedildi. Siyah-Beyazlılar, Saiss için 7 milyon Euro istiyor.


Emrecan Uzunhan çıkış peşinde

Sezon başında İstanbulspor’dan büyük umutlarla transfer edilen Emrecan Uzunhan, forma rekabetinde geri planda kalmıştı. Ekibin Antalya kampında teknik yönetici Şenol Güneş’in gözüne girmeye çalışacak olan genç sol stoper, bunu başaramazsa ocak ayında bir Muhteşem Lig kulübüne kiralık olarak gönderilecek.



Tayfur Bingöl’ün maksadı istikrar!

Transfer devrinin son gününde Beşiktaş’a kazandırılan Tayfur Bingöl, kısa müddette grupta; sol bek, sağ bek, ön libero, orta saha ve sağ kanat sınırlarında bakılırsav yaptı. Çok istikametli bir oyuncu olması sebebiyle teknik yönetici Şenol Güneş’in kadroda tutulmasını istediği deneyimli oyuncu, Antalya kampında da istikrarını sürdürüp, Beşiktaş’ın Alanyaspor ‘dan bonservisini almasını sağlamaya çalışacak.


Liste başında Onur Bulut var

Kayserispor’la ortaya koyduğu istikrarlı imajla dikkat çeken deneyimli sağ bek Onur Bulut, yerli adaylar içinde liste başında yer alıyor. Kulübüyle kontratı dönem sonunda bitecek olan Onur, Kayseri’yle yeni kontrat yapmayacak. Mesleğine İstanbul’da devam etmeyi planlayan 28 yaşındaki futbolcuyu kısa müddette ikna etmeyi planlayan yönetimciler, Kayserispor’u da düşük bir bonservis bedeline ikna hem edip hem kulübünün para kazanmasını tıpkı vakitte oyuncunun ocakta Beşiktaş’a gelmesini sağlamayı amaçlıyor.


Kaan Ayhan için limitler zorlanacak

İtalya Serie A grubu Sassuolo’ya transferinin akabinde başta Beşiktaş olmak üzere birfazlaca Türk kulübünün radarına giren Kaan Ayhan, Serie A takımından kopamamıştı. Deneyimli stoper için birkaç sefer teşebbüste bulunan, lakin olumlu dönüş alamayan idare, bu kere kararlı…


İdareciler, Kaan için ekonomik limitleri zorlayıp satın alma opsiyonlu ile kiralama formülüyle bu kere Sassuolo’yu ikna etmeyi amaçlıyor.