Bu ıssız tepe benim için her zaman değerli olmuştur – Gündem – Blog

CeReN

Üye
Yeni Cumhurbaşkanı’nın seçileceği o “korku filmi”ni beklerken, 1978 Haziran’ında bir sabahın anısı, hafızamın pençesinden yeniden su yüzüne çıktı. O zamanlar Haber için yazan Giampaolo Pansa ve ben de Corriere della Sera için yazan Giampaolo Pansa (kendilerini daha iyi nitelemek için genellikle rakip gazetelerin gazetecileri, şakaların jandarmaları gibi çiftler halinde seyahat ederler) Sandro Pertini’yi piposunu bir kanepede otururken gördük. Transatlantic di Montecitorio, Oda odasının önünde kaybolan basamakların büyük avlusu. Yanına gittik ve onu bir süredir tanıyan ve benden çok daha akıllı ve arsız olan Pansa, yanlış hatırlamıyorsam, “Sayın Başkan – Meclis Başkanıydı – yani oldu, ha, tebrikler? “.
Bilinmeyen
Pertini, kızgın bir sobanın üzerindeki bir kedi gibi kanepenin üzerine sıçradı, öfkeden piposunu kaybetti. “Ne diyorsunuz? Deli misiniz? Defolun gidin, siz gazeteciler çok kötü şans getiriyorsunuz”.
10 günlük oylama ve 16 oylama sürdü ama sonunda Pansa ve ben haklıydık. Pertini, kendisinden önce veya kendisinden sonra en yüksek oyu alarak (995 üzerinden 832) seçilmiş ve haklı olarak İtalyanlar tarafından en çok sevilen ve pişmanlık duyulan Başkan olmuştur.
Ancak eski partizanın kaba ve sinirli tepkisi, onda çok insani bir şeyi açığa çıkardı: huysuz tavrının, utangaç ve kaba görünüşünün ardında, bu gönderiyi çok önemsiyordu ve özellikle gazeteler tarafından trompet edildiğinde, arifin gözdesi olduğunu biliyordu. , Conclave’e Papa olarak giren ve Kardinal olarak ayrılan birinin klasik sonuyla tanışın. Genellikle yakılmak üzere ocağa atılırlar.
Bu anekdot hatırlatmak ve bana hatırlatmak için, asla, asla, asla bu oylarla ilgili tahminlere inanma ve hatta “Büyük Reddi” a priori yapan ve tamamen, kesin, sarsılmaz bir şekilde ilgisiz olduğunu söyleyen tüm sahte Celestine V’e daha da az inanma. Cumhurbaşkanlığı, kendilerini görevden aldıklarını açıkladı. Hepsi bizi ölesiye önemsiyor ve başaramazlarsa yalan söyleyerek Petrolini’nin ünlü şakasını tekrarlıyorlar: “Umurumda değil ve bu konuda asla gergin değilim.”


Kategorilenmemiş | 1.000 Yorum »