Dijital resim çerçevesi olarak e-kitap okuyucuları | çevrimiçi

Draqon

Aktif Üye
Yeni hayat – sadece eski teknoloji için değil: Bir e-kitap okuyucusu olan ve onu artık okumak için kullanmayan herkes onu çekmeceye koymaktan hoşlanır. Ancak durum böyle olmak zorunda değil: Haberler Online editörü Alexander Spier, videoda eski (ve elbette yeni) bir e-kitap okuyucusundan sadece birkaç basit adımda ne kadar çekici dijital resim çerçeveleri oluşturulabileceğini gösteriyor. Talimatların tamamını makalede bulabilirsiniz.

Reklamcılık

Videonun transkripti

Sizin de çekmecenizde buna benzer bir şey var ve onunla ne yapacağınızı bilmiyor musunuz? Yoksa Kindle’ınızda aynı ekrandan sıkıldım mı? O halde bugün size bu resmi kolayca nasıl değiştirebileceğinizi ve eski ve yeni e-kitap okuyucunuzu kolayca dijital resim çerçevesine nasıl dönüştürebileceğinizi göstereceğim. E-kitap okuyucu neden dijital resim çerçevesi olarak kullanılıyor?

Buradaki e-mürekkep ekranının şu anda güce ihtiyacı yok. Yalnızca görüntüyü değiştirdiğimde pikselleri devirmek ve bunu yapmak için enerji kullanmak zorunda kalıyorum. Yani bunun gibi bir e-mürekkep resim çerçevesi tek bir pil şarjıyla uzun süre dayanmalıdır. Böylece görüntüyü kolayca değiştirebilirim. Ah, burada yine kimse ölmedi, ben de kedim de ama renkler renkli e-mürekkeplerde pek iyi görünmüyor ve renk henüz Kindle’da mevcut değil. Bu arada, her e-kitap okuyucusu, örneğin resimlerle ve çizgi romanlarla ilgili sorunları çözebilir. Yani teknik olarak bu bir sorun değil. Ancak Amazon bunu, özellikle mevcut modellerde görüntüleri oynatamayacak ve görüntüleyemeyecek şekilde kısıtlıyor. Ayrıca Amazon, Kindle’ı üzerinde başka hiçbir yazılımın çalışmadığı şekilde oynatıyor. Bu nedenle, bir görüntüyü görüntülemek için yalnızca bir resim görüntüleyici yüklemek mümkün değildir. Kindle’ı zahmetli bir şekilde jailbreak yapmak zorunda kaldım, resimlerimi sergilemenin başka yollarını aradım ve bu da işe yaradı.

Bunun gibi eski Kindle’larda, resimleri USB aracılığıyla aktarmanız ve bir resim klasörü paketlemeniz yeterlidir. Yazılım daha sonra fotoğrafları tanır ve bunları klasöre göre sıralanmış olarak görüntüler. Kindle’ınız ne kadar eski olursa, bu o kadar iyi çalışır. İpucu: Kindle’ı artık aktif olarak kullanmıyorsanız yeni bir şirket getirmeyin. Amazon daha sonra boşlukları engellemeyi sever, sadece uçuş modunda çevrimdışı olarak kullanın ve sorun yok. Görüntünün burada kalıcı olarak görülebilmesi için bekleme modunun devre dışı bırakılması gerekir. Arama alanına kısa bir komut girmeniz yeterlidir. Dezavantajı ise cihazın tamamının çalışmaya devam etmesidir, bu da çalışma sürelerinin ne yazık ki oldukça kısa olduğu anlamına gelir. Bu bir günden fazla bir süre için yeterli değil. Yeni Kindle’ların enerji açısından çok daha verimli bir versiyonu var. Şu anda açık olan kitabın kapak fotoğrafını ekran koruyucu olarak kullanabilir misiniz? Bu, sıkıcı standart görüntünün yerine yüklenecektir. Doğru e-kitabı kendiniz oluşturabilirsiniz. E-kitaplar için siyah cep suyu Calibre’yi kullanmak en iyisidir. Kitabın içinde ne olduğu önemli değil, sadece resimlerden oluşabilir. Görüntünüzün orijinal haliyle ve bozulmadan görünmesi için portre formatında 2’ye 3 oranında bir orana sahip olması gerekir. Calibre isteğe bağlı olarak USB aracılığıyla bağlandığında Kindle’ınızla doğrudan senkronize olur.

Kitabı açın ve çocuk ayarlarında Kapağı göster seçeneğini etkinleştirdiyseniz, kapattığınızda artık kendi kapak görseliniz karşınıza çıkacaktır. Bu arada Kindel çerçevenizde daha sonra olmasını isteyeceğiniz her resim için ayrı bir kitap oluşturmanız gerekiyor. Bu arada, yeni bir sayfa kullandığınızda Kindle stand-up’ta neredeyse hiçbir şey kullanmıyor. Şifonyer veya masa üzerinde can sıkıcı güç kablolarına gerek yok. Herkes siyah beyaz fotoğrafları sevmez. Ancak kitap yöntemini kullanarak, birçok Kindle’dan kolayca, oldukça uzun süre dayanacak ve gerekirse yeni bir resmi hızlı bir şekilde gösterecek bir dijital resim çerçevesi oluşturabilirsiniz. Ve eğer benden biraz daha yetenekliyseniz, kasanın veya donanımın etrafına güzel bir çerçeve koymanız ve onu yeni bir şeye yerleştirmeniz gerekir.

Daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız Haberler Plus hakkındaki makaleyi okuyun. Size güzel bir hafta diliyorum ve kendinize iyi bakın!

(xkr)

Haberin Sonu