Hastanede ‘maske’ tartışması: ‘Cumhuriyet savcısıyla görüştük, takmamıza gerek yok’

miRBey

Aktif Üye
Hastanede ‘maske’ tartışması: ‘Cumhuriyet savcısıyla görüştük, takmamıza gerek yok’
Olay, dün akşam saatlerinde Yenikent Devlet Hastanesi’nin acil servisinde meydana geldi. Gözünün içine kaçan lensin çıkarılması için acil servise başvuran Y.Ç. ve yanındaki kızı S.Ş.’nin maske takmadığını goren hekim, onlardan maske takmalarını istedi. Hekim ile anne ve kızı içinde tartışma yaşandı.


Tartışma sırasında S.Ş. cep telefonu ile imaj çekerken, tabip O.Y. tüm ısrarlarına karşın anne ve kızının maske takmaması üzerine ‘beyaz kod’ vererek şikayetçi oldu.


S.Ş. tarafınca toplumsal medyada paylaşılan manzaralarda, hekim O.Y.’nin, “Kimsenin burada sıhhatini tehdit edemezsiniz. Maske takmanız gerekiyor” diyerek ikazda bulunması, S.Ş.’nin ise “Biz cumhuriyet savcısıyla görüştük. Takmamıza gerek yok” yanıtını vermesi yer alıyor.


Bunun üzerine beyaz kod vererek acil servise hastane polisini çağıran tabip O.Y., “Burada insanların şahsi haklarını tehdit ediyor. Burada hakkı olmadan başka hastaları kameraya çekiyor. Hasta her türlü muayene olacaktır. Lakin burada kamera çekimi yapamazsınız. Beyaz kod veriyorum” dedi. Görüntü kaydı yapan S.Ş. ise, “Ben avukatlarla konuştum. Çekim yapmak benim hakkım” diyerek kendisini savundu.


Tabip şikayetçi oldu


Hekim ondan sonrasında hastane polisine şikayette bulundu. Tartışma daha sonrasında polis tarafınca muayene alanından çıkarılan Y.Ç. ve S.Ş., sözleri alınmak üzere Yenikent Polis Merkezi’ne gdolayıldü. Nöbetinin tamamlanmasının akabinde karakola giden hekim O.Y.’nin şikayetçi olduğu öğrenildi. Anne ve kızı sözlerinin akabinde karakoldan ayrılırken, haklarında isimli soruşturma başlatıldı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.