Hindistan’da bir birinci: 24 yaşındaki bayan kendisiyle evlenecek

miRBey

Aktif Üye
Hindistan’da bir birinci: 24 yaşındaki bayan kendisiyle evlenecek
Times of India gazetesine konuşan Bindu isimli genç bayan, 11 Haziran’da kendisiyle evlenecek.


Düğününde klâsik Hint evlilik merasiminde yer alan, çiftin boyunlarına asılı örtüleri bağlayarak bir ateş etrafında dört çeşit dönmesiyle gerçekleştirilen ‘feras’ ritüelini ve evlilik yeminini yapmak isteyen Bindu, kendisine ‘Evet’ diyecek.


Kendisiyle iki haftalık balayına çıkacak


Ülkenin tatil bölgesi Goa’da iki haftalık balayına çıkmayı planlayan Bindu, “Hindistan’da daha evvel bu biçimde bir evlilik yapılmış mı diye araştırdım lakin bulamadım. Ülkede kendisiyle evlenen birinci ilk kişi olabilirim” diye konuştu.

24-year-old to marry herself in Gujarat’s ‘first’ sologamy https://t.co/PCOfe40N0s pic.twitter.com/yF19NZcof4

— The Times Of India (@timesofindia) June 1, 2022



‘hiç bir vakit evlenmek istemedim, lakin gelin olmak istiyorum’


“hiç bir vakit evlenmek istemedim. Fakat gelin olmak istiyordum. Bu yüzden kendimle evlenmeye karar verdim” diyen genç bayan, “Kendi kendine evlenmek, kendinin daima yanında olma ve kendini şartsız sevme taahhüdüdür. Bu hem de bir kendini kabul etme aksiyonu. Beşerler sevdikleri biriyle evlenir. Kendimi ve ötürüsıyla da bu düğünü seviyorum” ifadelerini kullandı.


Özel bir şirkette çalışan Bindu’nun kendisiyle evlenme sonucunın gerisinde yatan emel, bununla birlikte ‘kadınların kıymetli olduğu’ gerçeğine dikkat çekmek. Bindu hususa dair, “Bazıları bir insanın kendisiyle evlenmesini alakasız olarak algılayabilir. Lakin aslında anlatmaya çalıştığım şey, bayanların kıymetli olduğu” dedi.


Evlilik sonucuna ailesinin nasıl yaklaştığı sorusuna verdiği cevapta yakınlarının ona âlâ dileklerde bulunduğu ve desteklediği halinde cevap veren genç bayan, Gotri’deki bir tapınakta yapılacak olan düğün merasimi için 5 farklı yemin metni hazırladığını kaydetti.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.