İnternette Maymun Oyunu – Gündem – Blog

CeReN

Üye
Birkaç gündür, evet, Senato başkan yardımcısı Gasparri’nin, Greta ve Vanessa hakkında, yalnızca aşırı sağ fanatiklerin siteleri ve blogları tarafından onaylanan bir aldatmacadan alınan, Greta ve Vanessa hakkında rezil bir tweet’i dolaşıyor. bazı İtalyan gazeteleri tarafından damlatıldı. Burada çoğaltmayacağım, çünkü yazarın istediği tam olarak bu, çünkü o, tıklama (dolayısıyla reklam geliri), takipçi, yanıt toplamak için onları daha da büyütmek üzerine kurulu yeni Siyasal İletişim Okulu’na ait. Altını çizmek gerekir ki, Telekomünikasyon Kanunu’nun unutulmaz yazarının, kendisinin bile okumadığı saçmalıklarının ardından doğal olarak soru işareti geliyor, sanki “Soru soruyorum, ne var” demek gibi, içine ürperenlerden kendini uzaklaştırmak için. yanlış?”.
Bu, eski kağıt gazeteler tarafından bile tarihsel olarak ve bol miktarda kullanılan ve ne yazık ki Gresham yasasına göre (“kötü para iyiyi kovar”) en kötüsünü ele geçiren Net tarafından benimsenen ve güçlendirilen sahte bilgilerin en kötüsünün en kötüsüdür. ana akım gazeteciliğin kusurları ve onu çoğalttı.
İlk kuzeni gibi, ajanslar ve televizyonlar için çok değerli olan “denetimli tahliye” – Başbakan “yapabilirdi”, sanık “yapabilirdi”, futbolcu “yapabilirdi”, müfettişler “bilebilirdi” – yani soru işareti prezervatif olarak kullanılıyor sorumluluk almamak, dava ve kovuşturmadan kaçınmak için herhangi bir saçmalığa atıldı.
Papa Mason mu? Soruyorum. Uzaylılar Nebraska’ya indi mi? Soruyorum. Gasparri aşağılık bir yaratık mı? Neden, soru soramazsın. Başkan Napolitano çocukları yedi mi? Grillo genç kalmak için sahildeki villalarında insan fedakarlığı yapıyor mu? Renzi satanist bir tarikata mı ait? Bunlar, onaylamalar değil, sorulardır ve belki de tam olarak ele alınıp yeniden lanse edilebilmeleri için dolaşıma sokulan birkaç gönderi veya tweet ile desteklenir; . İnternet iftirayı icat etmedi, iftirayı viral ve ortadan kaldırılamaz hale getirdi.
Dili dışarı sarkmış, cepleri ağlayan, gübre okyanusunda ayakta kalabilmek için her aldatmacanın, her kurşunun peşinden koşan ve kimsenin masum olmadığı bu zamanda kolay değil. Ve geçimini ondan sağlayan sitelerin, blogların ve hesapların başarısının da gösterdiği gibi işe yarıyor. Ama hâlâ bir parça akıl ve sorumluluk duygumuz olduğunu düşünen bizler, en azından birbirlerine kaka atmaktan zevk alan maymunların oyununa katılmamakla başlamalıyız.
En azından Gasparri gibi tweet atmayan maymunlara alınma.


Kategorilenmemiş | 1.001 Yorum »