‘Keanu Reeves, Matrix gelirinin yüzde 70’ini bağışladı’ savı temelsiz çıktı

miRBey

Aktif Üye
‘Keanu Reeves, Matrix gelirinin yüzde 70’ini bağışladı’ savı temelsiz çıktı
Dünyaca ünlü oyuncu Keanu Reeves, geçtiğimiz haftalarda Matrix’ten kazandığı 14 milyon doları, kanser hastaları için ilaç üreten ve tedavi geliştiren bir merkeze bağışladığı tezleriyle gündeme geldi.


Fakat ünlü oyuncu, Matrix gelirini kanser araştırmalarına bağışladığı haberlerini yalanlandı.


‘Hikaye gerçek değil’


NTV’’nin aktardığına bakılırsa Reeves’in menajeri de “Hikaye gerçek değil. Keanu Reeves maaşının yüzde 70’ini bir hayır kurumuna bağışlamadı” formunda açıklama yaptı.


Öte yandan Reeves’in birinci Matrix sinemasından beri kız kardeşinin birebir hastalıkla gayret etmesi sebebiyle kurduğu, bir daha kanser çalışmaları yürüten ve hayırlar yapan ismi bâtın bir kurumu var. İsminin kurumla birlikte anılmasını istemeyen Reeves, yalnızca kurumun işini yapmasını istiyor.


Keanu Reeves yıllardır gizlice yaptığı bağış ve yardımlarla gündemde. Bilhassa çalışma arkadaşları oyuncunun bonkörlüğünü ve alçak gönüllülüğünü övmekten geri durmuyor.


İşte Reeves’in hakkında daha evvel ortaya çıkan kimi bağış ve yardım haberleri


hasılatını gruba dağıttı


Matrix’den kazandığı 114 milyon doların 80 milyon dolarını, özel efekt ve makyaj işçisine vermişti. Zira Reeves’e nazaran, kendisinden daha büyük ve değerli bir rol oynamışlardı.


Bütçesinden kesinti yaptı


‘Yedek Oyuncular’
ve ‘Şeytanın Avukatı’ sinemalarında çalışırken, Yine Hackman ve Al Pacino üzere oyuncuların dahil olması için kendi bütçesinden istekli olarak kesinti verdi.


2009 yılında “5 ya da 6 yıldır çalışan bâtın bir kurumum var. Biroldukca çocuk hastanesine ve kanser çalışmalarına yardım ediyor” biçiminde açıklamıştı.


Ayrıyeten, ailesinin ekonomik problemler yaşadığını öğrendiği, Matrix’deki bir set çalışanına yardım ettiğini de birden fazla kişi biliyor.


Metro kullanıyor


Yaklaşık 350 milyon dolarlık bir serveti bulunmasına karşın, sistemli olarak metroyu kullanırken görüntüleniyor.


Saat dağıttı


‘John Wick 4
‘ sinemasının çekimlerini tamamlayan yıldız oyuncu Keanu Reeves takıma saat ikram etti. Saatin adedinin 9 bin dolar (yaklaşık 86 bin TL) olduğu ortaya çıktı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.