MESAM’ın ‘genel konseyde hile’ davasında karar

miRBey

Aktif Üye
MESAM’ın ‘genel konseyde hile’ davasında karar
Türkiye Musiki Yapıtı Sahipleri Meslek Birliği’nin (MESAM ) 2018 yılında yapılan genel heyetine hile karıştırıldığı argümanıyla, Recep Ergül öncülüğünde Coşkun Sabah, Suat Suna, Vedat Çetinkay, Turhan Taşan, Celal Yarıcı üzere isimlerin açtığı genel şuranın iptali davasında karar çıktı.


Mahkeme, MESAM üyelerini haklı bularak MESAM 9. Genel Şurası ve 15. Olağan Genel Şurası’nda alınmış olan destek kararların kesin hükümsüzlüğünü gözeterek iptaline karar verdi.


İstanbul 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Arif Sağ ve Sümer Ezgü katılmazken, son seçimlerde MESAM Genel Lideri seçilen Recep Ergül ile Coşkun Sabah, Suat Suna üzere isimlerin bulunduğu yaklaşık 40 MESAM üyesi duruşmada hazır bulundu.


‘Vereceğiniz karar emsal olacak’


Duruşmada kelam alan Recep Ergül, şunları kaydetti:

“MESAM’ın huzurlu seçimini yaptık. Bu davayı emsal teşkil etmesin diyerek sürdürme sonucu aldık. Vereceğiniz kararla divanı yönetenler daha dikkatli olacaklardır. MESAM bu davadan çıkarlı çıkacaktır. Üyelerinin daha huzurlu genel şuralar yapabilmesi için divan heyetinin yordama ters hareket etmemesi gereklidir. Vereceğiniz karar emsal bir karar olacaktır.”

Davacılardan Suat Suna ise davanın kabulünü isteyerek, “Divanda çoğunluğu ele geçirenlerin uygulamayı yönlendirdikleri gerçeği karşısında vereceğiniz sonucun ehemmiyeti fazlaca büyüktür” dedi.


MESAM üyelerini haklı bulan mahkeme davanın kabulüne karar verdi.


Mahkeme sonucunda, MESAM 9. Genel Heyeti ve 15. Olağan Genel Şurası’nda alınmış olan destek kararların kesin hükümsüzlüğünü gözeterek iptaline karar verdi. 2018 yılında yapılan genel heyeti, usulsüzlük yapıldığı sebebi öne sürülerek iptal eden mahkeme MESAM’a yeni idarenin seçilmiş olması niçiniyle, nazaranv verilen süreksiz idare şurası ile ilgili bir karar verilmesine yer olmadığını belirtti.


‘Kazanan MESAM olmuştur’


Recep Ergül duruşma daha sonrası yaptığı açıklamada ise şunları söylemiş oldu:

“Yaklaşık 3.5 yıldır olağanüstü bir hukuk gayretinin sonucunu geç de olsa aldık. 2018 yılında Sümer Ezgü başkanlığında MESAM Genel Şurası adete katledilmişti, bir fazlaca usulsüzlük yapılmıştı. Bunu bizler yargıya taşıdık arkadaşlarımızla birlikte. Bugün 3,5 yıldır süren bir hukuk uğraşı MESAM’ın lehine sonuçlandı. Davacıların lehine sonuçlandı lakin burada MESAM’ın kurumsal kimliği daha kuvvetli bir biçimde çıktı.”

Ne olmuştu?


2018’de, MESAM idaresinde uzun yıllar bir arada hareket eden Arif Sağ ile Orhan Gencebay’ın yaşadığı uyuşmazlık üzerine Gencebay ve takımı MESAM idaresinden istifa etmiş, akabinde Kültür ve Turizm Bakanlığı, MESAM’a kayyım atamıştı. ondan sonrasında yapılan seçimde bir daha İdare Heyeti Lideri seçilen Arif Sağ ve idare listesi, Bakanlık tarafınca bir daha nazaranvden alınmış, karşılıklı davalarla idare birkaç sefer el değiştirmişti. MESAM, geçen yıldan bu yanan Bakanlık tarafınca atanan Süreksiz İdare Şurası tarafınca yönetiliyordu.


16. Genel Kurul’da İdare Konseyi Lideri seçilen Recep Ergül, 2018’de birinci kere atanan kayyım heyetinde yer almış, sonrasındasında Arif Sağ idaresine karşı açtığı davalar ile medyada yer bulmuştu. hiç bir siyasi partiden takviye almadığını tabir eden Ergül’ün geçmişte AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğu sav edilmişti.


MESAM’da tartışmaların gölgesinde düzenlenen 16. Genel Heyet kararında, Orhan Gencebay‘ın manevi oğlu olarak bilinen ve 2018’deki kayyım heyetinde olan Recep Ergül, İdare Şurası Lideri seçilmişti.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.