Regl ağrıları kabusuna en yeterli gelen 10 teklif

CeReN

Üye
Kadınların her ay yaşadığı sancılı regl günleri, bazılarında kısa müddet devam ederken bazılarında ise uzun müddet devam ediyor. Bu mühlet zarfında ömür kalitesini düşüren regl sancılarını önlemenin biroldukça sistem bulunuyor.

İşte adet sancısına düzgün gelen şeyler…


Sıcak Su Torbası: Regl sancılarıyla bir arada üşütmeye dayalı olarak başlayan ağrılarda da çoğunlukla kullanılan bu prosedür, yapılan kompresler yardımıyla en kuvvetli ağrı kesiciye oranla daha âlâ sonuç verebiliyor.


Zencefil Çayı: Bitki çayları hayatımızın her alanında bizlere yardımcı oluyor. Regl sürecinde ise bilimsel prosedüre gereksinimi olanların en büyük yardımcısı oluyor. Zencefilin, adet ağrısına sebep olan hormonlara uygun geldiği kanıtlanmış bir gerçek. Gün içerisinde tertipli olarak 1-2 bardak tüketerek ağrılara veda edeceksiniz.

Lavanta Çayı: Yaşanılan sancıların uyku sistemini bozma üzere bir özelliği de bulunuyor. Bozulan uyku sistemi ise sizi daha huysuz ve daha mutsuz yapabiliyor. Bu süreçte dinlenmek ve düzgün bir uyku pek değerliyken sancılar eşliğinde uyumanın pek de kolay olmadığını düşünüyorsanız, odanıza lavanta yerleştirmeniz bu sorunu çözebilir. Öte yandan lavanta çayı içmek de bedeninizi büyük oranda gevşetecektir.

Beslenme: Beslenme konusunda biraz dikkatli olmak bu devri en az seviyede sancısız geçirmenize yardımcı olabilir. Et, balık, koyu yeşil yapraklı sebzeler, öğütülmemiş tahıllar, fındık, fıstık, susam üzere yağlı tohumları öğünlerinize ekleyebilirsiniz.

E Vitamini: E vitamini, adet periyodunda bedene müspet yararları olan bir vitamin çeşididir. bu vakitte bedende magnezyum düzeyi de düştüğünden, magnezyum içeren ilaçlar ağrıları azaltmaya yönelik savaş vermenizde en büyük arkadaşınız olabilir.


Etiketler

regl