Trabzon’da pistten çıkan uçak, ‘pide salonu’na dönüştürüleceği yeni yerine yerleştirildi

miRBey

Aktif Üye
Trabzon’da pistten çıkan uçak, ‘pide salonu’na dönüştürüleceği yeni yerine yerleştirildi
Trabzon Havalimanı’nda üç yıl evvel iniş sırasında denetimden çıkıp, denize 25 metre kala yamaca saplanan ve hurdaya ayrılan Boeing 737-800 tipi yolcu uçağının gövde ve kanat montajı tamamlandı.


Etrafı havalimanı konseptinde düzenlenecek uçak, Yomra ilçesi kıyısında ‘pide salonu’ olarak dönüştürüleceği alanda, gelecek yıl hizmete alınacak.


13 Ocak 2018’de yaşanan kazada, Ankara-Trabzon seferini yapan, Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı iniş yaptığı sırada denetimden çıkan uçağın bir daha uçamayacağına karar verilmiş; Yomra Belediyesi’ne tahsis edilen uçağın restoran ya da kafeye dönüştürülmesi planlanmıştı.


Uçak, özel hazırlanan vinç ve TIR ile Yomra ilçesine gdolayılerek, pazar yerine konuldu lakin Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, ortadan geçen vakitte bahtına terk edildi. 35 metre uzunluğunda, 18 ton tartısındaki uçak, pazar alanındaki hafriyat ve çöpler içinde çürümeye başladı.


Trabzonlu 3 teşebbüsçü tarafınca alınan uçak, ‘yağlı pide’ servisi yapılacak restorana dönüştürülmek üzere ilçe girişindeki çay bahçesi alanına özel grupla taşındı.


Teşebbüsçü Abdulkadir Bektaş, “Projeye başladığımızda uçak büsbütün hurda biçimdeydi. Uçak üzere görünmüyordu bile. Biz uçağı atıl bir biçimde bırakılan alandan aldık buraya özel bir grupla taşıdık. Fırınlarımız ve idare ofisimiz uçak haricinde olacak. Yolumuz uzun ve güç fakat yaz aylarının ortalarına yanlışsız Allah nasip ederse projeyi tamamlamayı planlıyoruz” dedi.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.