Uzman Polat: İBB, İnterpol bildirimi yapılmış ve durdurulması sağlanmış müzayadelerden eser almaz

miRBey

Aktif Üye
Uzman Polat: İBB, İnterpol bildirimi yapılmış ve durdurulması sağlanmış müzayadelerden eser almaz
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’den kaçırılan ve Şile’deki Bozgoca Camii’ne ilişkin olduğu belirtilen kayıp kitabeyi Hollanda’da düzenlenen müzayededen satın almasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı İsmail Yavuz’dan reaksiyon geldi.


Mert, kelam konusu yapıtın iadesi için diplomatik çalışmaların sürmesine karşın İBB’nin ‘şımarık çocuk’ üzere davrandığını söylemiş oldu.

Belki de dünyada en çok kültürel varlığı kaçırılmış olan Türkiye’nin kültür diplomasisine zarar vermek, devletin elini zayıflatmak… Hepsi maalesef PR için…

Devlet bilmiyor mu satın almayı? Gücü mü yok? Hakkı olanı geri almak için uğraşıyor. Şımarık çocuk gibi davranma İBB. https://t.co/3h51RwIvuO

— Ismail Cesur (@icesur) September 20, 2021



Twitter üzerinden açıklama yapan Yiğit, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun’un hususa ait yaptığı açıklamayı alıntılayarak şu tabirleri kullandı.


Yetenekli Polat, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Dünden bu yana bir Osmanlı Camisi’nin kitabesini son anda kurtarmamız neredeyse kabahat oldu. Geçen cuma satılmış kitabeyi kimse sıkıntı etmedi, haber yapmadı. Dün İBB’nin aldığını paylaştığımızda hata oldu.. Müzayedede rekabet ettiğimiz Katarlılar alsaydı kimse üzülmeyecekti demek ki” tabirlerine yer verdi.

Dünden bu yana bir Osmanlı Camisi’nin kitabesini son anda kurtarmamız neredeyse suç oldu.

Geçen cuma satılmış kitabeyi kimse dert etmedi, haber yapmadı. Dün İBB’nin aldığını paylaştığımızda suç oldu.. Müzayedede rekabet ettiğimiz Katarlılar alsaydı kimse üzülmeyecekti demek ki. https://t.co/kC8qOvqTlI

— Mahir Polat (@mhrpolat) September 21, 2021



Polat devamında şunları kaydetti:


“Son ana kadar tarihi kitabenin satıştan çıkarılmasını bekledik. Müzayede başlayıp yapıta öbürleri teklif vermeye başlayınca kimse almasın diye son deva müzayedeye online katılarak yapıtı kurtardık. 4600 Euro’ya tarihi mescitten kalan son modül olan kitabeyi İstanbul’a kazandırdık. BB, İnterpol bildirimi yapılmış ve durdurulması sağlanmış müzayadelerden eser almaz. İBB, İstanbul’a ilişkin tarihi bir cami kitabesi, yabancı ellere geçmesin diye gereğini yapmış ve yapıtı satın almıştır. Temelsiz suçlamalar, mevzuyu manipüle etmek isteyenlerin sözleridir.”

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.