Uzmanlardan, yeşil çayın birtakım durumlarda ziyanlı olabileceği konusunda ihtar

miRBey

Aktif Üye
Uzmanlardan, yeşil çayın birtakım durumlarda ziyanlı olabileceği konusunda ihtar
Rus beslenme uzmanı Svetlana Fus, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda yeşil çayın tüm artılarına rağmen birtakım bireylerin sıhhat durumlarını olumsuz etkileyebileceği konusunda uyardı.


Yeşil çayın antioksidan, B vitamini, mineral, tanen ve kafein bakımından güçlü olduğuna, ayrıyeten temizleyici ve bakterisit fonksiyonlarının bulunduğuna dikkat çeken uzman, tıpkı vakitte kimi durumlarda bu içeceğin insan sıhhatine ziyanlı olabileceğini vurguladı.


Örneğin gebe bayanların, kafein içerdiği ve folik asit emilimini engellediği için fazla yeşil çay tüketmekten yahut hayli demli çay hazırlamaktan kaçınması gerektiğinin altını çizen Fus, birebir niçinle glokom ve hipertansiyon hastalarının da yeşil çayı tüketmemesi gerektiğini söz etti.


Adedin bedendeki demir düzeyini etkilediğini, ayrıyeten kalsiyum ve magnezyum emilimini olumsuz etkilediğini söyleyen Fus, bu niçinle yeşil çayın yemekle birlikte değil, yemekten bir saat daha sonra tüketilmesini tavsiye etti.


Rus uzman, adedin ayrıyeten mukoza zarını tahriş edebileceğine dikkat çekerek, bu niçinle onikiparmak ülseri ya da hastalıkları olanlar tarafınca içilmemesi gerektiğini vurguladı.


Dikkatli çay seçiminin kıymetine de vurgu yapan Fus, buzlu çayın biroldukça ziyanlı unsur içerdiğini hatırlattı. Rus uzman ayrıyeten çaya tatlı besinlerin eklenmesini önermediğini, beraberinde çayı paketlenmiş değil, yaprak halinde satın alınmasını tavsiye etti. Fus, yeşil çay tüketmenin günlük normunun günde üç-dört bardak olduğu bilgisini verdi.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.