ABD bankaları Paypal, Apple, Google, Samsung’a karşı kendi cüzdanlarını planlıyor

Draqon

Aktif Üye


  1. ABD bankaları Paypal, Apple, Google, Samsung’a karşı kendi cüzdanlarını planlıyor

ABD bankaları, internetteki ödeme sürecini basitleştirecek ve dolandırıcılığı önleyecek kendi ürünlerini hazırlıyor. Gelecekteki banka cüzdanı, Paypal, Apple Pay ve Samsung Pay ile rekabet edecek (ayrıca, bu yazının yazıldığı sırada muhtemelen farklı bir adı olan Google’ın karşılaştırılabilir bir hizmeti). Yeni hizmetin arkasında yedi büyük banka var: Bank of America, Truist, Capital One, JPMorgan Chase, PNC Bank, US Bank ve Wells Fargo.


Banka cüzdanı, ister kredi kartları ister banka kartları olsun, ABD Visa ve Mastercard ödeme kartlarıyla çalışacaktır. Wall Street Journal’a göre kullanım için ayrıca tüketicinin vadesi geçmiş borcunun bulunmaması, kartını son yıllarda internet üzerinden kullanmış olması ve e-posta adresi ve telefon numarası vermiş olması da şart.

150 milyon kart gelecek


Gazete haberine göre, işletme şirketi Early Warning Services (EWS), ABD’li müşterilerin toplam 150 milyon ödeme kartıyla kaydolmasını bekliyor. Çevrimiçi satıcılardan iyi kabul görme ve tatmin edici kullanım oranları ile EWS, daha fazla ödeme yöntemi eklemeyi planlıyor. Çek hesaplarından otomatik ödemeler ve diğer banka veya kredi kartlarının entegrasyonu da bu durumda mümkün olabilir.


EWS, bahsedilen yedi bankanın ortak girişimidir. Şirket halihazırda, birbirine güvenen insanlar arasında para transferleri için tasarlanan Zelle (eski adıyla clearXchange) adlı bir ödeme hizmeti yürütüyor. Kayıt için ön koşul, faaliyet gösteren EWS şirketinin hissedarı olması gerekmeyen, katılımcı bir ABD bankasından alınmış bir Visa veya Mastercard banka kartıdır.

Cell, PayPal’ın Venmo’su ile rekabet eder. Her ikisi de hesap numaraları yerine e-posta adreslerine veya cep telefonu numaralarına güvenir; Venmo’nun aksine hücre ücretsizdir. Bununla birlikte, hesapları tutan bankalar, günlük ve aylık transferler için nispeten düşük maksimum tutarlar belirlemektedir. EWS, çevrimiçi mağazalardaki ödemeler için hücreyi yükseltmek için orijinal bir fikir ortaya attı. Dolandırıcılık korkusu ve yasal tüketici koruma önlemleri çok büyük.

E-posta adresi ile ödeme



Bunun yerine, yeni cüzdanın henüz yayınlanmamış bir isim altında ayrı bir teklif olduğu söyleniyor. Müşteriler, her alışveriş yaptıklarında kredi veya banka kartlarını girmek yerine yalnızca bir kez girecekler. Sürecin detayları henüz belirlenmedi. Tüketicilerin muhtemelen çevrimiçi perakendecilerine banka cüzdanlarıyla ilişkili e-posta adresini vermeleri gerekecektir.


Önerilen Haber Amaçlı İçerik



Onayınız ile harici bir anket (Opinary GmbH) buraya yüklenecektir.



Anketleri her zaman yükle

Anketi şimdi yükle




Bu, herhangi bir veri sızıntısını takip edebilmek ve etkilerini sınırlandırabilmek için her bir perakendecide farklı bir e-posta adresi saklama ihtiyati tedbirini ortadan kaldırır. Ancak, bu yöntem yalnızca çok az sayıda tüketici tarafından kullanılmaktadır. Bankalar, alışverişi olabildiğince kolaylaştırmak istiyor; insanlar genellikle kart numaralarını yazarken hata yaparlar ve bu da genellikle satın alma işleminden vazgeçilmesiyle sonuçlanır. Bu nedenle, tüccarın dolandırıcılık riskini üstlenmek zorunda olmadığı ve PayPal’dan daha ucuz olan daha basit bir hizmet, temelde tüccarların çıkarınadır.

Alman antitröst işlemleri


Almanya’da Federal Kartel Ofisi, olası rekabete aykırı davranışlar nedeniyle Paypal’a karşı dava açtı. Bayiler, PayPal’a normal kredi kartı ücretlerinin katlarını ödemek zorunda olduğundan; aynı zamanda PayPal, bu ek maliyetlerin PayPal kullanıcılarına yansıtılmasını yasaklar. Şirket ayrıca, daha ucuz ödeme araçlarının kullanıcılarına yönelik indirimleri de reddediyor. Kartel Ofisi şimdi PayPal’ın pazar gücünü ve çevrimiçi perakendecilerin bir ödeme yöntemi olarak PayPal’ı sunmaya ne ölçüde bağımlı olduklarını inceliyor.

Geçen yıl otorite, çevrimiçi ödeme yöntemi Giropay’in bir sonraki genişleme aşamasının önünü açtı. Alman bankaları, 2021’den beri çevrimiçi ödeme yöntemleri Paydirekt, Kwitt ve Giropay’i ikinci isim altında birleştiriyorlar. Müşteriler, İnternet üzerinde tek tip bir yol kullanarak ödeme yapabilmelidir.


(ds)



Haberin Sonu