Facebook’un Messenger’ı: Milyonlarca sohbette uçtan uca şifrelemeyi test ediyor

Draqon

Aktif Üye
Facebook, varsayılan olarak Messenger’daki konuşmaları uçtan uca şifrelemeye başladı. Önümüzdeki aylarda sohbetler rastgele seçilecek ve böylece güvenlik altına alınacak. ABD’li grup bunu duyurdu ve artık tamamen şifrelenmiş sohbetlerde de kullanılabilen bir dizi işlevi de sundu. Buna arka plan resimleri, özelleştirilmiş emojiler, tepki grafikleri ve grup sohbetleri için profil resimleri, bağlantı önizlemeleri, durum görünümleri ve Android’de başka bir uygulamadan çıkmadan mesajlara yanıt verme yeteneği dahildir.


Testin kademeli olarak genişletilmesi


Facebook, Messenger aracılığıyla her gün gönderilen milyarlarca mesaj için güvenli uçtan uca şifreleme sunmanın kapsamlı testler gerektirdiğini açıklıyor. Bunu yapmak için, artık bu şekilde şifrelenmiş rastgele sohbetler seçilecektir. Böyle bir durumda orada bilgi olacaktır. Seçim, altyapı ve “sohbet deneyimi” için olumsuz sonuçları önlemek için tamamen rastgeledir. Ayrıca, messenger’ın hızlı, güvenilir ve kurulu olan tüm işlevlerle kullanılabilir durumda olmaya devam etmesi sağlanmalıdır. Toplamda milyonlarca kişinin sınava girmesi bekleniyor.


Uçtan uca şifreleme ile korunan sohbetler, 2016’dan beri Messenger’da kullanılabiliyor, ancak şu ana kadar yalnızca ayrı olarak etkinleştirilmesi gereken bir seçenekti. Bu, üçüncü tarafların veri akışını yakalamasını ve okumasını engeller. Normal sohbetler, Facebook sunucuları aracılığıyla hala şifrelenmemiştir.

Facebook, uçtan uca şifrelemenin bu yıldan itibaren Messenger’da standart olarak uygulanacağını duyurdu. Kendi şirketlerinden olanlar da dahil olmak üzere rakipler, yıllardır uçtan uca mesajları şifreliyor. Örneğin, 2016’dan beri WhatsApp’ta durum bu. Signal ve Threema gibi diğer haberciler, bu koruma olmadan hiçbir zaman mevcut olmadı.

Ayrıca bakınız:



(mho)



Haberin Sonu