NRW’deki eyalet çapındaki test alarmı sırasında milyonlarca cep telefonunun çaldığı söyleniyor

Draqon

Aktif Üye
Bu Perşembe günü eyalet çapındaki test alarmı sırasında, Kuzey Ren-Vestfalya’da sadece 6.000 siren değil, aynı zamanda milyonlarca cep telefonu da sabah 11’de çalmalıdır. NRW İçişleri Bakanlığı’nın Çarşamba günü açıkladığı gibi felaket. Acil bir durumda, halka medyada veya internette eylem için daha spesifik öneriler bulmaları tavsiye edilmelidir.


Ülkede ilk kez Hücre Yayını uyarı sistemi merkezi olarak devreye giriyor. Sonuç olarak, uyarılar belirli telsiz hücreleri içindeki cep telefonlarına otomatik olarak gönderilir. Arkasındaki teknoloji, Hücre Yayınını geçen Aralık ayında ülke çapındaki uyarı gününde test etmiş olan federal hükümetin sorumluluğundadır. Uyarı alabilmek için cep telefonunda belirli ayarların yapılması gerekmektedir. Ayrıca 1100’den fazla dijital şehir bilgi panosundaki uyarılar da yeni.

Siren ağının milyon genişlemesi, cep telefonu güncellemesi önerilir


Ülke çapında uyarı günü 2018’de tanıtıldı. Şu anda Kuzey Ren-Vestfalya’da yaklaşık 6.000 siren kullanılıyor. 2021’in ortasından bu yana 700’den fazla yenisi eklendi. Halkı daha iyi uyarabilmek için siren ağı daha da genişletilecek. Devlet bu yıl için on milyon avro ayırıyor.


Vodafone, yeni hücre yayın teknolojisini 5020 mobil radyo istasyonunun tamamına kurdu. Şirket, teknolojinin çalışması için kullanıcıları işletim sistemlerinin en son sürümünü yüklemeye çağırdı. Kuzey Ren-Vestfalya’daki insanlar cep telefonlarına sadece bir alarm sesi değil, aynı zamanda bir metin mesajı da almalıdır.

Hücre yayını zaten ara sıra kullanılıyor


Şubat ayında devreye alınan yeni teknoloji ilk kez birkaç gün önce Kuzey Ren-Vestfalya’da acil bir durumda kullanıldı: 28 Şubat’ta Münster’deki itfaiye kontrol merkezi Coerde bölgesindeki halkı büyük bir yangına karşı uyarmıştı. Birkaç gün önce Schleswig-Holstein’da Hücre Yayını ilk kez Lübeck’teki insanlar sel konusunda uyarıldığında kullanıldı.



Uyarı seviyesine bağlı olarak, cihazlar sessiz moda rağmen – örneğin sel veya deprem uyarısı olduğunda – bir uyarı sesi bile verir. Temmuz 2021’de yaşanan sel felaketinin ardından hücre yayınına geçilmesine karar verildi.


(fds)



Haberin Sonu