Uzay istasyonu “Tiangong”: Taikonauts, mürettebat değişikliğinden sonra dünyaya geri döndü

Draqon

Aktif Üye
Üç taykonot güvenli bir şekilde Dünya’ya döndü ve Pazar sabahı güvenli bir şekilde indi. Daha önce Tiangong uzay istasyonunda, ilk kez bir Çinli sivil de dahil olmak üzere, diğer üç taykonot tarafından değiştirildiler. Geri dönenler 186 gün uzayda çalıştı.


Dokuz saatlik dönüş yolculuğu


Shenzhou 15 uzay kapsülü, Gobi çölündeki Jiuquan uzay limanının kuzeydoğusundaki Dongfeng idari birimine dokuz saatlik bir yolculuktan sonra sabah erkenden indi. Gemide 58 yaşındaki komutan Feng Junlong ve meslektaşları Deng Qingming ve Zhang Lu vardı. Yer kontrolü, herkesin sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Aileyi tekrar görmeyi dört gözle bekliyorlar ve uçuşlarına eşlik ettikleri için tüm uzay programı personeline teşekkür ettiler. Çin devlet televizyonu, dünyanın atmosferine yeniden girişi canlı olarak yayınladı, günlük haberleri bildirdi.


Daha önce Tiangong uzay istasyonuna dört insanlı görev gerçekleştirilmişti. Dünya’ya dönmeden önce, her iki ekip de uzayda birlikte birkaç gün geçirdi. Cumartesi günü gerçekleştiğine inanılan dönüş için önceden resmi bir açıklama yapılmadı.


(bme)



Haberin Sonu